För några år sedan satt jag på en kurs i mindfulness och hade känselbortfall i ansiktet, insåg att jag inte kunna känna min kropp och var precis sjukskriven i utmattning. Jag ville ha en förändring! Och vilken förändring det blev! Nu är medveten närvaro en naturlig (men fortfarande en utmanade) och viktig del i både mitt privata- och mitt arbetsliv. Sedan tre år arbetar jag som mental tränare och jag tycker att alla borde ta chansen att lyssna till Rasmus Hougaard som berättar hur han har hjälpt anställda på fortune-500 företag att bli mer effektiva och välmående mha mindfulness. Här är mina reflektioner:

Hur mycket tid spenderar du på att fundera på det som varit eller på det som du vill göra/önskar/inte önskar i framtiden? När vi befinner oss i dåtid eller i framtid så missar vi nuet. Och livet är ju en lång serie av ”nu”.
Jag tycker det är viktigt att använda våra goda erfarenheter och minnen som en guide till att nå mer framgång och välmående i livet. Själva strävandet efter att nå lockande framtidsbilder eller mål, ger mening till nuet. Men det som är så viktigt och som många missar är att verkliga uppleva nuet, dvs uppleva livet. 
Mindfulness eller medveten närvaro hjälper oss att uppleva nuet. Alla dina sinnen fokuserar på det som är, här och nu. När vi samtidigt lär oss att acceptera saker och ting precis som de är, slutar att värdera vår omvärld i positiva eller negativa termer och vi inser att vi inte ÄR våra tankar, börjar någonting RIKTIGT spännande hända.
Vad som händer måste du uppleva själv men forskning visar att det sänker din stressnivå, ger smärtlindring, bättre sömn och du blir av med orostankar samt upplever mer glädje. Inte så dumt!

Välkommen till Yes Group Sweden den 18 februari
/Annika Öhrberg, grundare TrimmaSinnet