ÄNTLIGEN! Nu har jag både fått det tekniska och tiden att synka, så här kommer en reflektion från förra måndagen då  YES group gästades av föreläsarduon, – Åsa Tönne och Francois Bourgois. Egentligen föreläste de om väldigt olika saker, men totalen blev ändå kristallklar. I alla fall för mig som satt som åhörare. De känner varandra sedan gammalt från många år som kollegor i reklam- och mediabranschen, men det som sammanför dem på scen, är en vision om att skapa den förändring som behöver ske i världen.

Åsa, från sitt perspektiv som innefattar en 360 graders sedan hon fick diagnosen hjärntumör, – stor som ett ägg, och fick veta av läkarna att operationen gått bra, men att det handlade om hennes attityd och fokus när det gällde om hon skulle klara sig – eller inte! Om hur hon fokuserat om och insett hur viktigt det är att inte slösa bort sina dagar utan att medvetet kvalitetssäkra varje dag, – varje stund. Hon berättade för oss att hon lever 6 månader i taget. Varför, – jo för att hennes kontroller är var sjätte månad. Och hon vet inte om dessa senaste 6 månader är det som är de sista hon får… Ta dig en funderare på den frågeställningen. Vad skulle DU ändra på, om de kommande 6 månaderna var de som fanns kvar av ditt liv här och nu? Jag kan bara gå till mig själv. Jag skulle inte slösa EN onödig sekund på att vara i ett känslomässigt tillstånd som inte kändes harmoniskt! Det är ett val vi kan göra i varje given stund! Och något jag medvetet jobbar med dagligen. Att välja mitt fokus.

Francois pratade om det paradigmskifte vi är inne i, där vi är på väg från ”The warriors paradigm” till ”The mermaid paradigm” och hur viktigt det är att vi förstår att paradigmskiftet behöver starta – inom oss. Ett resonemang som jag som jobbar som föreläsare och coach med just fokus på att ge folk ett hittills för många, – nytt perspektiv att se livet och dess möjligheter genom. Där jag blandar in attraktionslagen i beteendevetenskapen. Francois, Åsa m fl har skapat en grupp som de kallar Thalia, som verkar för att inspirera affärsvärlden och personer i allmänhet att äntra det nya paradigmet.

Albert Einstein sa:

”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka, för att lösa de problem som vi skapat med det gamla sättet att tänka”

Ska vi kunna skapa en värld av harmonisk framgång på alla plan, både personliga och yrkesrelaterade, – behöver vi tänka om. Göra om, – göra rätt! Eftersom definitionen på dårskap – är att göra samma sak om och om igen men förvänta sig ett annat resultat!

 

Ledorden som Francois känner hör till ”the warrior paradigm” är

Power, Money, Profit, Individual, Competitiveness, Logic, Linear, Technological, Me, Fact, Aggression, Male. I “the mermaid paradigm” byter vi ut orden och tanken – känslan – handlingen bakom dem och får en mycket mer expanderbar bild av vad vi skulle kunna skapa!

 

Power – Harmony                                               Money – Fulfilment

Profit – Sustainability                                        Individual – Collective

Competitiveness – Collabrativeness               Logic – Intuition

Linear – infinite                                                  Technological – Organic

Me – We                                                                Aggression – Protection

Male – Female

 

Titta igenom orden och känn efter, – hur känns det i din mage när du läser dem bredvid varandra? I vilka ord finns det hopp och möjlighet. Vilka ord är laddade med negativ förväntan, eller negativa referenser?

Den förändring vi vill se, behöver börja inom oss själva! Om alla började där, – skulle vi se en förändring komma – fortare än vi anar. Framtiden ligger inte framför oss, – den skapas nu! Lyssna inåt och säg YES till det som får ditt hjärta att sjunga, – på en GLAD melodi!

Bakom tangenterna: Lili Öst, YES team