Tänk att YES Group Sweden har funnits i hela två år nu! När vi startade – Susanne, Ingela, Ibbe, Nina och jag hade vi ingen aning om det verkligen skulle bli något av det. Vi visste inte om någon skulle vilja komma på eventen, om någon föreläsare skulle förbarma sig över oss, var vi skulle hålla hus med våra event osv. Det som verkligen fick mig att inse potentialen med att vara med i en sån här grupp, inspirerad av Tony Robbins, var när vi tillsammans började skriva en lista på de föreläsare vi skulle bjuda in. I mitt eget huvud gick tankarna om att det inte finns så många föreläsare i Stockholm som inte hade något annat för sig just de aktuella kvällarna och som ville komma och föreläsa gratis för oss. Men när vi satt tillsammans blev ingenting omöjligt och innan vi visste ordet av hade vi ett trettiotal namn, varav några ”omöjliga” som Gary King, Edwin Coppard, Connie Schottky, Dalai Lama, Tony Robbins osv. Och när vi sen började ringa runt, presentera oss som att vi ringer från den ideella föreningen Yes Group Sweden där giver’s gain och ”det är mycket roligare att säga JAAA” är mottot och vill du komma och föreläsa hos oss, då säger ju alla föreläsare också JAAA.

När vi nu precis har fyllt två år kan jag konstatera att det har varit fantastiska två år med många spännande och intressanta föreläsare. Och alla fantastiska glada, öppna och nyfikna människor som har kommit på eventen och bidragit, alla som har ställt upp som crew och allt gott över huvud taget som Yes Group Sweden har bidragit med gör mig stolt och framför allt tacksam.

Tvåårsjubileumet på Scalateatern var helt i YES Groups stil. Tusen tack till alla generösa och hjälpsamma människor som var med och bidrog – alla på sitt sätt – till att det blev en kväll fylld av energi, skratt, allvar, viktigt, inspiration, vinster, glädje, musik och humor. Kvällen innehöll allt, från Stefan Sebös inspirerande föreläsning till förlösande skrattyoga med Sofia Sjöblom, Felix Lancelots helt magiska Slowemotion och Fredrik Praestos överraskande scenhypnos. Stockholm Soul Band fick stående ovationer medan de fortfarande sjöng. De generösa priserna skänkta av våra utställare bidrog förstås också till stämningen.

Det är något extra att föreläsa och uppträda för Yes Group brukar föreläsare berätta. Det är sällan du träffar på ett rum med så öppen och tacksam publik. Ett typisk exempel var när Fredrik Praesto precis hade inlett sin föreläsning som handlar om hypnos och han berättade hur han brukar få tjata för att få någon i publiken att komma upp, varpå någon säger: ”Jag ställer upp!” och folk började gå upp på scen. Fredrik hade inte alls tänkt hypnotisera någon i det skedet men ställde genast om på sitt yessiga sätt och det hela slutade med en scenhypnos med tio deltagare.

För mig var kvällens höjdpunkt att lyssna på Helena Reinius-Gullström när hon presenterade Hand in Hands verksamhet med deras helt geniala självhjälpsmodell som fokuserar på kvinnligt entreprenörskap. Kvinnorna får utbildning och träning i entreprenörskap och sedan mikrokrediter för att starta egen verksamhet. Därefter kan de försörja sig själva och sina familjer resten av livet. Att hjälpa en kvinna på det sättet kostar 800 kr. Jag känner mig otroligt stolt och nöjd över att vi i Yes Group under kvällen samlade in hela 25 500 kr till förmån för Hand in Hand! Det betyder att 32 kvinnor får det inledande stödet som gör att de kan försörja sig själva och sina familjer resten av livet! Där kan man snacka om skillnaden som gör skillnaden! Om jag var Gunde Svan skulle jag ha sagt att det ger mig ståpäls…

Efter den här kvällen kan jag konstatera att vi har kommit en bra bit på väg för att skapa det vi önskade när vi började. Och det är tack vare allas individuella och unika bidrag till föreningen. Och för att det faktiskt är mycket roligare att säga JAAA!