Tag med ett problem till en mastermindgrupp och gå därifrån med en utmaning… ungefär så beskriver Karl Pearsall helt kort ett av resultaten du får med masterminding.

Det var en ära att få välkomna succekillen som startade Yes Group i London för 17 år sedan. Och som är en mästare på masterminding. Och ödmjuk och trevlig dessutom. Och han gav oss alla så mycket användbart att ta med hem. Det visade sig också att masterminding är förhållandevis lätt att komma igång med och att börja använda. Så vad är det? När kan jag använda mig av det och vilka ska vara med?

Masterminding går ut på att en grupp människor,  6-8 stycken, turas om att sitta i ”hot-seat” och berätta om sitt problem eller utmaning. De andra lyssnar, ställer coachande och klargörande frågor samt kommer med mängder av förslag om vad ”the mastermindee” kan göra för att lyckas. Vi tränade i grupper om fem. Innan vi började undrade jag hur de andra i min grupp skulle kunna hjälpa mig med min utmaning. Och jag fann att när mitt ”problem” beskådas i mångas ögon, genom deras ”glasögon” blir det tydligare för mig vad det handlar om och jag fick förslag på tillvägagångssätt, strategier och lösningar som jag inte skulle ha komI alla fall inte på 10 minuter. Av kommentarerna runt omkring att döma var det många som delade min upplevelse.

Så vi bjuder in alla som vill att höra av sig till oss så kan vi i Yes Group bistå med att sätta ihop mastermindgrupper.

På utställarfronten var det både stjärn- och livfullt! Man skulle nästan kunna tro att vår utställarchef Martin hade en plan med välgörenhetsorganisationen Star for Life som hjälper barn i södra Afrika att vara stjärnor, Astarcan AB som utvecklar stjärnor, Go for Life som tillhandahåller nyttiga produkter för stjärnor i likhet med Raw Food Café, med den livfulla stjärnan Evakarin Wallin. Tack  vare er kunde vi lotta ut fyra raw food kurser, ett tiotal smaskiga och supernyttiga produkter från Go For Life Karin Klerfeldts finfina bok ”Argumentera – och få andra att göra som du vill”. Tack!

Vi i Yes Group är också jätteglada att NLP Föreningens ordförande Eva Hols kom och demonstrerade och berättade lite om NLP. Tack! :-)

Tveka inte att maila mig på malin@sayyes.nu om också du vill vara med i en yessig mastermindgrupp!

Slutligen; tack alla fantastiska ni som är med i crew! Utan er fanns inget Yes Group!