Om Yes Group Sweden

Yes Group Sweden är en ideell förening som samlar människor som är intresserade av förändring och utveckling. Vi vill erbjuda föreläsningar, workshops och en mötesplats där personlig utveckling står i fokus. Vi bjuder in spännande – både internationella och svenska – föreläsare inom alla områden i livshjulet. På våra event blir du inspirerad, motiverad och träffar likasinnade.

Oss veterligen skapades världens första Yes Group i London år 1993, inspirad av Anthony Robbins. Han håller seminarier i personlig utveckling och poängterar bl.a. med emfas att vi blir som vår miljö. Många blir mycket inspirerade och motiverade till förändring när de deltar i ett sådant seminarium. Och upplever när de kommer hem att motivationen så sakteliga avtar och att de inte alltid orkar genomföra sina önskade förändringar. En typisk Yes Group – det finns många världen om – är till för att man i det läget kan hitta likasinnade – en s.k. peer group – som hejar på ens utveckling.

Yes Group Sweden grundar sig också på principen om givers gain. Alla som är med gör det för att bidra. Styrelsen, crew, föreläsare m.fl. ställer upp arvodesfritt därför att de vill vara med och skapa en plattform för utveckling. När vi startade trodde vi att det skulle bli svårt att få föreläsare – vi vill ju bara bjuda in de bästa, mest spännande föreläsarna – att vilja komma. Men där fick vi. När vi ringer och berättar vilka vi är och vad vårt motto är och att vi vill att det ska komma och dela med sig av sina erfarenheter hos oss säger de: JA! Vi bjuder in föreläsare som behandlar ämnen från alla livshjulets delar.

gruppbild_190

Livshjulet

Det är mycket roligare att säga JAAA!

Med det menar vi: ta ställning för det du vill säga ja till. Självfallet innebär det ofta att man säger nej till något annat. Att säga ja till saker man i vanliga fall skulle ha sagt nej till leder också till nya erfarenheter, lärdomar och perspektiv. Vi tror att en av förutsättningarna för att kunna utvecklas och växa är att få bidra till något som är större än oss själva. Så som en förlängning av givers gain, bjuder vi till varje event också in en välgörenhetsorganisation som kommer och visar upp sin verksamhet och där alla deltagare får tillfälle att – om de vill – bidra till organisationens verksamhet.

Ett Yes Groupevent

På våra event förekommer dansare på scenen som drar igång publiken, ovanligt många glada människor, en hög energi och med svenska mått mätt mycket interaktivitet från publiken. Vi vet att det kan uppfattas som lite ”too much”, men ärligt talat, är det inte dags för liiite sånt ibland, bara som en motreaktion till vårt lagoma leverna? Våra föreläsare brukar tycka att det är extra roligt att få träffa en publik som är så engagerad och öppen som Yes Groups.

Våra välgörenhetspartners